top of page

De drie van Luigi: elegante wijnen voor de feestdagen


Het is weer die tijd van het jaar, en Luigi heeft drie wijnen geselecteerd die perfect samengaan met de feestdagen. In de rubriek "De drie van Luigi" presenteren we deze keer elegante keuzes die de ideale metgezel zijn voor heerlijke vleesgerechten, of stevige vegetarische gerechten. Dus, verwarm die oven voor, bereid je voor op smaakvolle diners, en ontdek de charme van deze wijnen die de komende feestdagen ongetwijfeld zullen versterken.


Mute, 2016, Le Moire

Uit het betoverende landschap nabij Cosenza komt de Mute, een Riserva van de kleine wijnmaker Le Moire. Met de Magliocco druif in de hoofdrol, belichaamt deze Riserva de rijke wijntraditie van de regio. De dieprode kleur en intense smaak kenmerken deze sappige wijn. Bij het proeven wordt de neus verwend met geurige aroma's, levendig en doordrenkt met tonen van specerijen en bramen, vergezeld van subtiele hints van drop en bloemen.


Stap naar het volgende niveau met de Cirò Rosso Classico Superiore Riserva van Cataldo Calabretta, een indrukwekkende wijn gecreëerd uit de krachtige Gaglioppo druif, een lokale trots van de regio. Deze superiore riserva is uniek vanwege de overvloedige tannines en het frisse, bijna bijtende karakter van de druif. Calabretta, een toegankelijke en bedreven wijnmaker, laat deze wijn drie jaar rijpen in ondergrondse cementen vaten, waardoor een micro-oxidatieproces ontstaat dat een prachtige warmte aan de wijn toevoegt, vergelijkbaar met de kenmerkende barolo feel.


De Più Vite van Sergio Arcuri is een rode wijn die de zintuigen betovert. Deze bijzondere creatie, gerijpt in betonnen vaten, belichaamt elegantie in zijn puurste vorm. Met een harmonieuze balans tussen rood fruit en perfect getemde tannines, presenteert deze wijn een warme en verfijnde ervaring.

Deze wijn uit het jaar 2015 overtreft alle verwachtingen. We hebben hem onlangs geproefd en we bleven sprakeloos achter. "Wauw," dat was het enige dat ik kon zeggen. Met een onberispelijke smaak, structuur en neus kan deze wijn zonder aarzeling wedijveren met de beste barolo's.


Maak alle drie de wijnen een half uurtje voordat je deze gaat drinken open, zo kunnen ze een beetje luchten. Alleen de kurk eraf is voldoende, decanteren is niet nodig.

Proost op deze drie geweldige spelers, geniet van de feestdagen!
0 opmerkingen

Comments


bottom of page