top of page

De drie van Luigi: witte zomerwijnen

Bijgewerkt op: 13 jul. 2022


Iedere twee weken selecteert Luigi persoonlijk drie favoriete producten, vaak wijnen, die een beetje extra aandacht en uitleg verdienen. Dit keer drie witte wijnen die passen bij dit seizoen en 'alle drie lekker' zoals Luigi zei. Uiteraard! Ze passen goed bij de zomer, maar hebben ieder een eigen karakter zodat je de juiste wijn voor het juiste moment kan kiezen.


Falanghina van Tenuta Viglione

Van deze drie wijnen is deze Falanghina uit Puglia de allemans vriend. Een toegankelijke wijn gemaakt van de druiven waar die naar vernoemd is. Heerlijk als aperitief, bij visgerechten of andere lichte gerechten. De wijn heeft intense maar delicate fruitige geuren, terwijl het droog, fris en zacht is in de mond. Een wijn waar je altijd plezier van hebt als je 'm achter de hand hebt.


Greco Bianco van Nasciri

De wijngaarden van Nasciri vind je in Calabrië ingesloten tussen de kust en de bergen, in het puntje van de Italiaanse laars. Hun Greco Bianco is vernoemd naar de druivensoort waarvan deze wijn is gemaakt en is een typische druif uit deze streek. Deze druivensoort wordt vaak over het hoofd gezien en dat was precies de reden voor Nasciri om een wijn te maken waarin deze tot zijn recht zou komen. De amberkleurige wijn straalt de warmte van Zuid-Italië uit, terwijl het een subtiel en complex aroma heeft. Tegelijkertijd is de wijn fris en licht mineralig, kortom een mooie gebalanceerde wijn.


Regio Bianco van Cantina Margò

Deze Regio Bianco wordt door wijnmaker Carlo Tabarrini gemaakt van 100% trebbianodruiven. Ondanks dat op de wijnfles geen keurmerk te vinden is, wordt de wijn gemaakt met biodynamische preparaten in Umbrië. Die labels vind Carlo niet zo nodig, hij weet dat wanneer je de grond goed verzorgd, een goede oogst voor mooie wijnen het resultaat zal zijn. Drink deze wijn niet té koud, dan komt 'ie het beste tot z'n recht. De wijn is levendig en fris met een mooie afdronk en kun je goed combineren met vis of schaal- en schelpdieren.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page