top of page

De drie van Luigi: rode Vaderdagwijnen

Bijgewerkt op: 13 sep. 2022


In deze nieuwe rubriek delen we iedere twee weken drie favoriete producten van Luigi. Voor Vaderdag moest Luigi gelijk aan rode wijn denken, de kleur van de liefde. Daarom deze keer drie rode wijnen, alle drie een beetje anders zodat er altijd iets tussen zit voor je vader. Of je de wijn persoonlijk komt ophalen bij ons en brengt bij je vader of dat we een pakketje opsturen, wij denken in ieder geval graag met je mee over een passende wijn.

Calabrese Nero van Nasciri

Met de Calabrese Nero begin je de avond goed, het is een relatief lichte wijn en makkelijk te drinken. Schenk 'm daarom bij de borrel met allerlei antipasti of bij een hoofdgerecht met geroosterde groenten, lams- of kalfsvlees. De wijnmakers van Nasciri maken hun natuurwijnen in het zuiden van Calabrië van waar ze zowel de zee als de bergen kunnen zien. Hier hebben ze niet alleen een biologische wijngaard maar ook een biologische olijvengaard waar ze de heerlijkste olijfolie produceren.


Ceci n'est pas un Magliocco van l'Acino

Deze wijn is niet een Magliocco maar een Magliocco Canino, oftewel gemaakt van 100% magliocco canino druiven. In tegenstelling tot z'n broer Magliocco is deze wijn frisser en heeft meer tannines, maar is overduidelijk nog steeds familie want met de volle smaak van kersen en rode pruimen. De wijn zit in de middenmoot, drink 'm niet bij te lichte gerechten maar ook niet te zwaar. Gerechten met varkensvlees zijn heerlijk hierbij. Deze druivensoort en de bijbehorende wijn vind je bijna alleen in Calabrië, oftewel Calabarië in een fles.


Brucisco van Cantina Marco Merli

De laatste wijn is de zwaargewicht van deze drie. De Brucisco komt uit de streek Umbrië en is gemaakt van 100% merlotdruiven. Het is een volle rode wijn die goed past bij een stevige hoofdmaaltijd met gestoofd rundvlees. Deze natuurwijn is fris en soepel met fijne tannines, met smaken die doen denken aan rood fruit. Tegelijkertijd is de wijn geconcentreerd, aards en kruidig waardoor deze wijn niet wijkt voor delicate smaken.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page