top of page

22 april 2018 | Microteatro: Lorca Matinee


Lorca matinee gebaseerd op het werk van Federico García Lorca. Deze drietalige voorstelling is gebaseerd op het werk van Federico García Lorca, een Spaanse progressieve dichter en toneelschrijver. Een van de belangrijkste figuren van de 20ste eeuwse Spaanse literatuur. Federico García Lorca (1898-1936) is geboren en getogen in Andalusië, waar het plattelandsleven doordrongen is van zigeunerbloed. Hij weet als geen ander met zijn poëzie en theater de romantiek en de tragedie van het menselijk lot op te roepen. Grainne Delaney, Rik van Boeckel, Juan Carlos Tajes en Carlos Trafic vertolken een selectie van zijn gedichten, in 3 talen: Spaans, Nederlands en Engels. Zo komt Romancero Gitano voorbij, Llanto por Ignacio Sánchez Mejías en een scène uit Bodas de Sangre. Rik van Boeckel draagt ook eigen poëzie voor, gebaseerd op Lorca's werk. Hij speelt percussie (djembé, conga’s en cajón) bij diverse gedichten. Datum: Zondag 22 April vanaf 16 uur Deelname: 15,- incl. eerste drankje Aanmelden kan tot donderdag 19 april via info@terrelente.com, of kom langs in de winkel!


0 opmerkingen
bottom of page