top of page

15 december 2017 | Wijncursus, Les 6: bubbles, de methode champenoise en martinotti


Van de charmante Italiaanse sommelier Valeria Lozito van SayItaly leer je bij Terre Lente in zes avonden de juiste technieken voor het proeven en beoordelen van wijn. We gaan ons verdiepen in de diverse Italiaanse druivenrassen en leren onder meer het verschil tussen standaard, biologische en veganistische wijnen. Wil je weten wat in jouw glas zit? Of wil je gewoon indruk maken bij je vrienden tijdens een diner? ;-) De cursus is bedoeld voor wie kennis wil maken met de wereld van Italiaanse wijnen. Aan het einde van de cursus ben je bewuster bij het proeven van wijnen en heb je kennis van verschillende Italiaanse wijnstreken, hun autochtone druivenrassen en de diverse keuzes die bij het produceren van wijn worden gemaakt. Gedurende elke les worden bijpassende hapjes geserveerd. Wanneer: Van 6 oktober tot 15 december elke twee weken op vrijdagavond van 19 tot 21.30 uur Les 1 | 6 oktober | De techniek van het proeven We gaan vijf verschillende wijnen analyseren in drie fases: kleur, geur en smaak. Les 2 | 20 oktober | Vinificatietechnieken We gaan de verschillen tussen wit, rood en rosé leren op basis van de productiemethoden. Weer proeven we vijf wijnen en analyseren de verschillen. Les 3 |3 november| Natuurlijke, biologische, veganistiche en oranje wijnen We leren het verschil tussen “conventionele”, biologische en natuurlijke wijnen kennen. We verdiepen de avond met kennis over veganistische en oranje wijnen. Aan de hand van vijf kleine wijnhuizen gaan we de bijzonderheden van elk type ervaren. Les 4 | 17 november | Autochtone druiven: smaak Een reis door bekende en minder bekende Italiaanse wijndruiven die typerend zijn voor de zogenoemde terroirs. We gaan vijf niet opgelegde wijnen proeven om de basissmaak te ervaren. Les 5 | 1 december| Autochtone druiven: rijping We vervolgen onze verkenning van de bekende en minder bekende Italiaanse wijndruiven door vijf opgelegde wijnen te proeven en te ontdekken hoe hun eigenschappen door rijping en affinage zijn beïnvloed. Les 6 | 15 december | Bubbels: de twee methodes, champenoise en martinotti Voor de kerst gaan we ontdekken hoe onze favoriete feestwijn wordt gemaakt. We leren over de methodes champenoise en martinotti om prosecco of spumante te maken en vieren deze laatste les met bubbels en typisch Italiaanse kersthapjes. Prijs: 270 Euro voor de hele cursus van 6 lessen of 50 Euro per enkele les. Prijs inclusief lesmateriaal en btw. Taal: In het Nederlands, op aanvraag ook in het Engels De cursus gaat door met minimaal 10 en maximaal 20 personen (per les). Aanmelden via info@terrelente.com


0 opmerkingen
bottom of page