top of page

Lente proeverij MarieLise Wijnen


Je bent van harte welkom bij de lente proeverij van MarieLise Wijnen! In het najaar van 2016 is MarieLise Wijnen gestart met de import en verkoop van kwaliteitswijnen van Cantina Terracruda in Fratterosa - Le Marche. Sinds kort werken zij samen met ons. Om deze bijzondere wijnen onder de aandacht te brengen, nodigen wij jullie graag uit voor de proeverij op zondag 23 april a.s. van 14 tot 17 uur in de winkel van Terre Lente. Het adres: Westerstraat 55H, 1015LV Amsterdam Het programma is als volgt: 14.00 – 14.30 Inloop 14.30 – 15.30 - Uitleg over de wijngebieden in de omgeving van Fratterosa door Jobert Koomans, MarieLise Wijnen - Uitleg over Cantina Terracruda door Zeno Avenanti, oprichter en eigenaar - Geleide wijnproeverij van drie Terracruda wijnen onder leiding van Maria Adele Berti, Sommelier AIS en Valeria Lozito, Sommelier AIS 15.30 – 17.00 Aangeklede borrel; gelegenheid om de andere wijnen van Terracruda te proeven en te genieten van de bijpassende amuses van Terre Lente De drie van bijzondere druivenrassen gemaakte wijnen die we tijdens de geleide proeverij zullen uitlichten zijn: Boccalino Wit. Levendig en fris. Mooie aperitiefwijn. Prima bij voorgerechten met pecorinokaas en charcuterie. Bianchello druif, was al bekend bij de Romeinen, gaat 2000 jaar later Nederland veroveren. Codazzo NIEUW IN HET ASSORTIMENT! Rosé. Pergola Rosato. Lichtroze, kristalhelder. De geur is intens bloemig en fruitig. In de mond fris en aangenaam. Mooie aperitiefwijn. Past goed bij salami en rauwe ham en voor- en hoofdgerechten die licht vettig zijn. Ortaia Rood. Pergola Rosso. Licht houtgerijpt. Bijzonder smaakvol en in balans. Een explosie van de bloemrijke tonen van violen, rozen en blauwe regen en de fruitige en kruidige tonen van rijpe kersen. Voor deze aangeklede proeverij vragen wij een bijdrage in de kosten van € 15 per persoon. Aanmelden graag via info@terrelente.com of jobert@marielisewijnen.n


0 opmerkingen
bottom of page