top of page

Opening foto-expo van Jonna Bruinsma

Bijgewerkt op: 13 jul. 2022


Op 7 mei vieren we de opening van de foto-expo van Jonna Bruinsma bij Terre Lente, waarin ze de ongerepte schoonheid van Zuid-Italië heeft gevangen.

In haar paspoort staat Amsterdam als geboorteplaats vermeld, maar volgens haar had dat net zo goed een Italiaanse stad kunnen zijn. Van kleins af aan komt ze veel in aanraking met de Italiaanse cultuur. Tijdens haar studie fotografie aan de HKU ontwikkelt ze een voorliefde voor het vastleggen van de verschillende gezichten van een stad. Haar lens valt op de volkse buurten van Amsterdam, maar ook op de Zuid-Italiaanse stad Bari.


Bari is de rauwe achtergrond van het project Dragone waar ze uiteindelijk mee afstudeerde. Hiervoor volgde ze voor langere tijd drie jonge jongens uit de wijk Bari Vecchia die onderdeel zijn van een grote familie. Ze legde vast hoe ze daar leven, maar vroeg ze ook hoe ze de toekomst voor zich zien. Zetten ze net als hun voorouders de lokale cultuur voort of zien ze zichzelf ergens anders leven? De antwoorden raken altijd de thema's traditie, religie en status en vormen een rode draad in haar werk.


De selectie die Jonna voor Terre Lente heeft gemaakt toont een mix van de verschillende projecten die ze inmiddels heeft gedaan in Zuid-Italië, met een focus het mooie leven. Of zoals de Italianen zelf zeggen: la bella vita.


7 mei 2022

18.00 - 21.00 uur

Toegang is gratis, maar aanmelden is zeer gewenst in verband met de voorbereiding


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page