top of page

Please your Senses

Welkom bij onze Please your Senses videoreeks. Hierbij geven wij aandacht aan ons productassortiment, en laten wij aan de hand van mooie video's en simpele recepten zien wat voor heerlijkheden je met onze Italiaanse producten kunt maken. Houd onze pagina in de gaten voor nieuwe video's.

Pasta Zucchine e Bottarga

In deze derde video van Please your Senses presenteren we een simpel zomers gerecht, een heerlijke primo; de Pasta Bottarga. Dit pastagerecht is gespitst op Sardinië en heerlijke ingrediënten uit Sardinië die bij Terre Lente te verkrijgen zijn.
 
Recept voor 2 personen: Fruit wat knoflook in een pan met in olijfolie. Rasp 3 courgettes met een rasp aan de grove kant. Blancheer deze. Rasp er alvast wat bottarga doorheen en meng deze in de pan met knoflook. In de tussentijd kook je de gnocchetti sardi in voldoende gezouten water. Als de pasta gaar is giet je deze af (let op: bewaar wat kookwater voor later). Meng de pasta bij de courgette in de pan. Vervolgens sauteren door er een paar schepjes van het kookwater bij te doen om een romig accent toe te voegen aan het gerecht. Schep op het bord, rasp er verse bottarga overheen en voeg naar smaak wat geraspte citroenschil, peper en zout toe. In een handomdraai heb je een heerlijk fris zomers pastagerecht. Serveer met een heerlijke Paglia witte wijn. Buon appetito! 

Credits:
-Video by Balanslab 
-Ceramics by Annemieke Boots

Koffie

In onze tweede video uit de Please your Senses serie laten we onze speciale gemalen koffie zien. Deze koffie is afkomstig van een ambachtelijke familiebranderij uit Napels. Zij selecteren de bonen zorgvuldig bij koffieboeren uit bijzondere regio’s. De bonen worden langzaam op hout gebrand, wat zorgt voor de karakteristieke nootachtige smaak met een vleugje chocolade. We hebben een uitgebreide selectie van verschillende melanges. In de hele maand mei hebben we korting op de gemalen koffie. Kom snel kijken in de winkel.

Credits:
-Video by Balanslab 
-Ceramics by Annemieke Boots

Ricotta, honing en cacao

In de eerste video geven we aandacht aan ons 2-minuten dessert, welke je in een handomdraai voor je gasten kunt serveren, bijvoorbeeld tijdens Pasen, maar ook op elke andere dag.

De ricotta is puur, ambachtelijk en met aandacht gemaakt. Gemaakt op Nederlandse bodem van Nederlandse buffelmelk, en met Italiaanse ambacht. Een fijne combinatie van Nederland en Italië. De honing komt in diverse smaken. Het is pure honing,  deze wordt in het landschap van het noordelijke deel van Calabrië geproduceerd door een kleinschalige producent. De producent is een klein familiebedrijf, deze wandelen in de lente en zomer van de kust naar de bergen om de verschillende smaken honing te vervaardigen. Zo staan bijvoorbeeld de eucalyptusbomen en citrusboomgaarden bij de kust en de kastanjebomen in de heuvels. Lekker bij deze  verse ricotta is de kastanjehoning, deze honing wordt gemaakt van tamme kastanjebloemen. De donkere kleur verraadt een iets bittere en intense smaak, doordat de honing rijk is aan tannines. Dit maakt hem extra rijk van smaak en daardoor is hij perfect te combineren met de ricotta.

Snij de ricotta in plakken, leg deze op een bord, strooi er cacaopoeder bovenop en verfijn het met een vleugje kastanjehoning. Buon appetito!
 
Credits:
-Video by Balanslab 
-Ceramics by Annemieke Boots

bottom of page