top of page

Terre Lente

Terre Lente verkoopt bijzondere producten van kleinschalige boeren- en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. 

Culinaire pareltjes: van worst en kaas tot olijfolie, ingemaakte groenten en bijzondere wijnen. Allen biologisch geproduceerd.

Terre Lente is gevestigd aan de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan en heeft een woonkamerachtige, Zuid-Italiaanse uitstraling. Je bent hier ook welkom voor een heerlijk kopje Napolitaanse koffie, een belegde huisgemaakte focaccia of een lekker bordje pasta.

Ontdek een breed en groeiend assortiment aan voornamelijk Calabrese wijnen; biologisch en natuur. De wijnen zijn direct geïmporteerd vanuit kleine wijnhuizen.

 

Luigi Pucciano laat je kennismaken met bijzondere smaken en de verhalen achter de producten, met vakmanschap en passie.

Over ons

65068ff5-43e2-49e0-b6aa-e35d862899e9.jpg

Luigi Pucciano

 

Luigi is geboren en opgegroeid in Acri, in het Zuid-Italiaanse Calabrië. Zoals bij vele Calabresi ligt ook rond Luigi’s ouderlijk huis een enorme moestuin. Kersen, artisjokken en courgettes: heel veel van wat er thuis op tafel komt is uit eigen tuin. Wat niet vers gegeten wordt, wordt ingemaakt. Of weggegeven aan buren of familie. Zo onstaat een levendige ruilhandel van allerlei familierecepten en producten.

 

In 2014 is Luigi Terre Lente - wat Langzaam Land betekent - begonnen. Niet alleen om de bijzondere smaken uit Calabrië aan de man te brengen, maar ook de verhalen achter deze bijzondere, door familiebedrijfjes gemaakte streekproducten. Terre Lente gaat over passie, smaak en vakmanschap.

Klik hier om een greep uit het assortiment te bekijken, voor het gehele assortiment ben je welkom in de winkel.

Calabrië

Calabrië - neus van de Laars

Calabrië is de regio ten zuiden van Napels - de neus van De Laars van Italië. Calabrië staat bekend om haar rijke landbouw. Het zachte klimaat langs de kust en bergklimaat landinwaarts zorgen voor een bijzondere voedingsbodem voor zeer uiteenlopende soorten landbouw.

 

Een kwart van de Italiaanse olijfolie komt uit Calabrië, maar ook bijvoorbeeld het zeer hoogwaardige Bergamot.

De winkel

Ruimte huren in de Jordaan​

Ben je op zoek naar een sfeervolle ruimte voor een verjaardag of een vergadering? Bij ons, midden in de Jordaan aan de Westerstraat, huur je een gemoedelijke woonkamer waar je terechtkunt voor jouw event. We verzorgen daarbij evt. lunch of diner. Mocht je interesse hebben in deze mooie, gezellige, knusse ruimte en meer informatie willen, neem dan contact op voor de mogelijkheden via info@terrelente.com of 06 19 95 60 75.

bottom of page